Sulkavan soudut 2011

 

LOHJAN SEUDUN SOUTAJAT SULKAVAN HELTEESSÄ

 

44. Sulkavan suursoudut järjestettiin 7.-10. heinäkuuta Sulkavalla. Tapahtuma on perinteisesti puuvenesoutajien vuotuinen päätapahtuma. Tänä vuonna soutuihin osallistui 6400 soutajaa 15:stä eri maasta. Kilpasarjoja oli niin kirkkoveneille kuin yksinsoutu- parisoutu- ja vuorosoutuveneille. Sarjat oli jaettu edelleen MM-, SM ja yleisiin kilpasarjoihin.

Lohjan Seudun soutajien kirkkovenejoukkue osallistui lauantaiaamun yleiseen kilpasarjaan 100 muun joukkueen kanssa. Kilpailupäivän sää oli helteinen; 30 astetta tuuletonta keliä aavalla Saimaan selällä. Liki viisi tuntia tauotonta soutua ja 60 kilometriä pani soutajat lujille. Hikeä ja taas hikeä valutettiin litratolkulla ja sama määrä tankattiin urheilujuomaa. Kämmenet rakoilla ja kankut tulessa tehtiin hieno tulos. Sadan joukkueen kilvassa lohjalaiset saavuttivat komeasti 13. sijan alittaen maagisen viiden tunnin aikarajan loppuajan ollessa 4.49. Kyseisen lähdön sekajoukkueiden sarjassa vain kaksi venekuntaa oli lohjalaisten edellä.. Muut olivat miesjoukkueita. Hienon suorituksen jälkeen joukkueen tyytyväisyydellä ei ollut rajaa. Jokainen soutaja tiesi antaneensa kaikkensa joukkueen tuloksen hyväksi.

Kevennystä soutajien urakkaan toi yksinäinen saimaannorppa, joka lähietäisyydeltä seurasi joukkueen aherrusta.

Kilpailun jälkeen joukkueeseen nimitettiin uusi soutuneuvos Malla Mustosen soutaessa titteliin vaadittavan kymmenennen Sulkavan soutunsa.

Joukkueen jäsenet ovat pääosin lohjalaisia, mutta mahtuvat mukaan muutama vihtiläinen ja espoolainenkin.

Joukkueessa soutivat joukkueen johtajana Hannu Kontiainen, perämiehenä Lars Tenlenius sekä soutajina Risto Ahokas, Sami Salokannas, Liisa Tähkälä, Malla Mustonen, Arja Ihaniemi-Mikkonen, Sirpa Alen, Laura Raudasoja, Kari Naukkarinen, Lauri Tuunanen, Kari Torikka, Pentti Hovatta, Paui Ahola ja Martti Virkkunen.

Ensi kesään valmistautuminen aloitettiin heti palautepalaverissa iltanuotiolla, ainakin mentaalisella tasolla.