SM kisat Virroilla

14.8.2022

13-14.8 ratkottiin Virroilla puuvenesoudun suomenmestaruuksia. Lohjalta mukaan oli ilmoittautunut ennätykselliset seitsemän soutajaa kymmeneen eri sarjaan.

Luontoäiti tarjoili parastaan koko viikonlopun ajan. Sää oli lähes tyyni ja lämpötila keikkui 30 asteen tuntumassa auringon möllötellessä liki pilvettömällä taivaalla. Myös soutajat tarjosivat parastaan. Lähes tuskaisesta kuumuudesta huolimatta airot viuhuivat ja veneet kulkivat. Kotiintuomisina lohjalaisilla oli neljän eri sarjan voitto ja kaksi kakkossijaa.

Lauantaina kisattiin 1000m sprinttimatkat.

Lohjalaisittain kisat starttasi M50 sarjassa Kim Turkia sijoittuen hienosti kuudenneksi tiukassa kisassa. Mitallien makuun päästiin kun Lars Svenskberg sijoittui toiseksi sarjassa M70. Naisten urakoinnin aloitti upeasti Eija Sairanen sijoittumalla toiseksi N40 sarjassa. N50 sarjassa Malla Mustonen souti ensimmäisessä soutukilpailussaan 9. sijalle.

Parisprinteissä PM50 Henrik Fyrqvist ja Kim Turkia taipuivat tiukassa sekunttikamppailussa sijalle kuusi. Kullan makuun päästiin kun PN40 sarjassa ensimmäistä kertaa yhdessä kilpailleet Eija Sairanen ja Kirsi Katila voittivat kirkkaasti oman sarjansa. Kultaa tuli myös PMN40 sarjassa soutajille Eija Sairanen ja Ari Arpiainen.

Sunnuntaina ohjelmassa oli 10km kisat.

Lohjalaisten ensimmäisestä suorituksesta vastasi M70 sarjassa Lars Sveskberg soutaen sarjansa voittoon. Parisoudussa M50 sarjassa Kim Turkia ja Henrik Fyrqvist taistelivat loistavasti sijalle 5. Viimeisestä kisasuorituksesta vastasivat Eija Sairanen ja Ari Arpiainen alittamalla tavoitteekseen asettamansa 50 minuutin rajan ja voittamalla kirkkaasti oman sarjansa MN40.

Hienoa suorittamista jokaiselta, niin ensikertalaisilta kuin konkareiltakin. Hyvällä yhteishengellä, iloisin mielin, tästä tehtiin hieno viikonloppu. Paljon koettiin, paljon opittiin, paljon oli onnistumisia ja sen verran jäi hampaankoloon, että ensi vuonna jatketaan vähintään yhtä vahvoina. Mukaan mahtuu myös uusia kisailijoita. Jos pienikin kipinä kytee, niin rohkeasti mukaan LoSS:n porukkaan.