Coastalin MM-kisat Walesin Saunderfootissa

18.10.2022

7.-16.10.2022 kisattiin Walesin Saunderfootissa Coastal-soudun MM-kilpailut.

Suomelta mukana olivat Tiia-Maria Rauttola ja Lee Wassel Lohjan Seudun Soutajista sekä Iida Niemi ja Joel Naukkarinen Nesteen Soutajista.

Kestävyysmatkalla alun perin 6km pituiseksi suunniteltu reitti jouduttiin haastavien keliolosuhteiden vuoksi lyhentämään 4km pituiseksi. Miesten kaksikon kisa päättyi valitettavasti hylkäykseen väärän reitin vuoksi. Naiskaksikko sen sijaan ylsi hienosti sijalle 7.

-Toisen ja kolmannen poijun välillä tuli virhettä, missä muutama vene pääsi ohi, mutta muuten saimme todella onnistuneen navigoinnin ja soudun mukauttamisen aaltoihin. Hyvä startti auttoi hallitsemaan tilannetta ja keulilta vältimme kaikki kolarit. Onnistunut veto, Rauttola ja Niemi iloitsivat.

Beach sprintissä Joel Naukkarinen taisteli Suomeen kautta aikojen ensimmäisen coastal-soudun MM-mitalin sijoittuen kolmanneksi.

-Tämä oli hieno voitto meidän coastal-maajoukkueelle ja paras mahdollinen päätös meidän intensiiviselle työrupeamalle yrittää nostaa Suomea lajissa kohti maailman kärkeä ennen hyväksyntää olympialajiksi, sanoi Joel Naukkarinen.

Naisten yksikössä Tiia-Maria Rauttola teki vahvan soudun soutaen hienosti neljännesvälieriin.

Beach sprintin nelikossa tie katkesi alkuerissä korkean vuoroveden aikaan, paikoin sekaannusta aiheuttaneilla, juoksuosuuksilla.

Haasteita kisojen aikaan aiheuttivat niin keliolosuhteet kuin järjestäjien resurssipulakin. Suomalaisella sisulla, tinkimättömällä harjoittelulla ja taitavalla soudulla koko Suomen joukkue teki loistavaa työtä. Kisoista saatiin henkilökohtaisia onnistumisia, onnistumisia joukkueena ja soudettiin pikkuruista Suomea maailmankartalle.

Kuvat https://melontajasoutuliitto.fi/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠